Cernit för skulpturer

cernitCernit är en smidig lera som finns i en mängd olika färger, effekter och liknande. Cernit kladdar inte, kan lackas och efter att cernit härdats blir ytan hård. Cernit är dessutom enkelt att arbeta med, och man kan helt enkelt skapa fantastiska saker med hjälp av cernit.

Att det finns så många cernit sorter, färger och liknande gör att man i princip kan göra vad man vill med hjälp av cernit. Det finns cernit med metallica-färg, neonfärgad cernit, transparent cernit, cernit som ser naturlig ut, cernit med en pärlemoglans, cernit med glitter, cernit i regnbågens alla färger och cernit i form av docklera – som professionella dockskapare kan använda.

Så bara man har idéerna är cernit ett val man helt klart inte kommer att ångra. Med cernit kan man låta fantasin flöda utan gränser.

Cernit är en polymerbaserad modellera som faktiskt kan härdas flera gånger. Om man känner att man vill lägga till något till det man redan härdat i sin cernit, kan man göra det om man inte överstiger den maximala temperaturen. Härdad cernit går även att bearbeta genom slipning, så att man kanske får en ännu bättre yta.

Det finns till och med cernit man kan lufttorka och som därför inte behöver härdas i ugn.