Påskpyssel – kycklingar, ägg och ris

påskpysselNär man hör ordet påsk tänker man ofta på påskägg, kycklingar, påskgummor och påskris. Att göra sitt eget påskpyssel är alltid roligt och något man gärna gör till påsken. Många gör sådant påskpyssel som innefattar att färga ägg, medan andra gör påskpyssel där de sitter och gör egna kycklingar med gula fjädrar. Påskpyssel kan även innefatta att göra fina dekorationer till påskriset, mer än att dekorera det med fjädrar.

Påskpyssel är väldigt fint och blir ofta väldigt sött. Att få måla och dekorera ägg brukar vara en favorit i många hushåll, men även att pynta påskriset och få det att se riktigt fint ut. Att göra egna små söta kycklingar med hjälp av en frigolitboll man målat gul, och sedan sätta dit ögon, näbb och fjädrar är också ett väldigt roligt påskpyssel.

Som påskpyssel kan man även sätta sig och sy egna påskutstyrslar till barnen, som de verkligen kommer att älska inför tillfället de ska bege sig till Blåkulla. Påsken är ändå en högtid då man kan umgås som familj, ha roligt och en mysig tid. Att då utföra lite påskpyssel tillsammans är både roligt och man får ytterligare tid tillsammans.

Dessutom har man fina dekorationer inför påsken som inte kostar så mycket, och som kan användas år efter år.